Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърди откритията на

...
  Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърди откритията на
Коментари Харесай

И след тестове не стана ясно Русия ли отрови Скрипал

 

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) потвърди откритията на Англия, че Сергей и Юлия Скрипал са отровени с нервнопаралитичен сътрудник, но не разкри източника на отровата, оповестява Скай нюз. Учени потвърдиха, че е използвано бойно отровно вещество с „ висока непорочност ” в опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Тестовете са извършени от специалисти на ОЗХО, употребявайки проби, които са събрани в британския град Солсбъри, където Скрипал бяха отровени на 4 март. Кръвни проби също разкриват, че химикалът е в кръвта на Сергей и Юлия Скрипал.

Тестовете са осъществени в четири лаборатории към организацията по молба на Англия. ОЗХО не насочва съответни обвинявания за офанзивата и не загатва съответно името на химическия сътрудник в отчета.

Веществото фигурира само като нервнопаралитичен сътрудник - не се загатва новичок.

Източник от външното министерство на Англия разгласи, че ОЗХО „ изрично удостоверява откритията ни ” и че високото равнище на непорочност подсказва, че зад химикала стои „ доста кадърен държавен артист ".

Според Лондон информацията потвърждава случая, че Русия е източникът на химикала.

ОЗХО имаше за задача да откри потребления химикал, само че не и произхода му.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР